Saman Amini

Saman Amini studeerde in 2014 af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde in de succesvolle theatervoorstellingen Nobody Home en Jihad. Verder speelde hij ook in televisie-series zoals Van god los, Bluf en De Fractie. Hij heeft zijn eigen voorstelling genaamd Samenloop van Omstandigheden en hij is succesvol als zanger. Dit jaar bracht hij zijn single Dunne lijn uit. Sinds 2016 maakt hij deel uit van het ensemble van het Nationale Toneel. In seizoen 2016-2017 is hij te zien in The Nation (regie Eric de Vroedt). 

Saman Amini

 

 

Saman Amini studeerde in 2014 af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde in de succesvolle theatervoorstellingen Nobody Home en Jihad. Verder speelde hij ook in televisie-series zoals Van god los, Bluf en De Fractie. Hij heeft zijn eigen voorstelling genaamd Samenloop van Omstandigheden en hij is succesvol als zanger. Dit jaar bracht hij zijn single Dunne lijn uit. Sinds 2016 maakt hij deel uit van het ensemble van het Nationale Toneel. In seizoen 2016-2017 is hij te zien in The Nation (regie Eric de Vroedt). 

Film
Saman Amini speelde de hoofdrol in de film Sacred Defense (2014) die in Los Angeles werd gekroond tot de beste studentenfilm ter wereld.

Televisie
Hij speelde ook in televisie series zoals Van god losBluf en De Fractie.
Hij heeft zijn eigen voorstelling genaamd Samenloop van Omstandigheden en hij is succesvol als zanger. Dit jaar bracht hij zijn eerste single Dunne lijn uit.

Bij het Nationale Toneel speelde Saman eerder in Shopping and fucking (2012) dit was in samenwerking met de toneelacademie Maastricht. 

  • Saman Amini
  • Biografie
  • nieuws

15 maart 2017The Nation, een zesdelige theaterthriller over een op hol geslagen stad

AJAX CONTENT