Romana Vrede

Romana Vrede studeerde in 1999 af aan de Arnhemse Toneelschool. Ze was als actrice/theatermaker verbonden aan het Onafhankelijk Toneel (OT) en daar onder andere te zien in de voorstellingen Melanie Klein en Penelope. Zij speelde ze o.a. bij Compagnie Dakar, Bogaerdt/VanderSchoot, Bonheur, Theater Artemis en het Noord Nederlands Toneel. Daarnaast maakte zij de spraakmakende voorstelling Who’s afraid of Charly Stevens over haar zwakbegaafde, ernstig autistische zoon Charlie. Sinds 2016 maakt ze deel uit van het ensemble van het Nationale Toneel. In seizoen 2016-2017 is ze te zien in RACE (regie Eric de Vroedt) en The Nation (regie Eric de Vroedt). 

Romana Vrede

 

 

Romana Vrede studeerde in 1999 af aan de Arnhemse Toneelschool. Ze was als actrice/theatermaker verbonden aan het Onafhankelijk Toneel (OT) en daar onder andere te zien in de voorstellingen Melanie Klein en Penelope. Zij speelde ze onder andere bij Compagnie Dakar, Bogaerdt/VanderSchoot, Bonheur, Theater Artemis en het Noord Nederlands Toneel. Daarnaast maakte zij deze zomer de spraakmakende voorstelling Who’s afraid of Charly Stevens over haar zwakbegaafde, ernstig autistische zoon Charlie. Sinds 2016 maakt ze deel uit van het ensemble van het Nationale Toneel. In seizoen 2016-2017 is ze te zien in RACE (regie Eric de Vroedt) en The Nation ( regie Eric de Vroedt).

Romana Vrede speelde daarnaast in de speelfilms Oom Henk en De eetclub. Naast haar werk als actrice regisseert en doceert ze aan de ArtEZ toneelschool Arnhem en was ze gastdocent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. 

  • Romana Vrede
  • Biografie
  • media
  • nieuws

03 oktober 2016RACE

  • Romana Vrede
  • Biografie
  • media
  • nieuws

15 maart 2017The Nation, een zesdelige theaterthriller over een op hol geslagen stad

16 december 2016Bejubelde voorstelling Romana Vrede terug in Den Haag

30 november 2016RACE nú te zien in de theaters!

07 november 2016

Lovende recensies voor RACE

“Mark Rietman is meesterlijk. Romana Vrede speelt een prachtige rol. Opvallend licht en doet duizelen." NRC Handelsblad ★★★★★

meer

01 november 2016Aanstaande zaterdag 5 november is de première van RACE!

03 oktober 2016Teaser RACE

AJAX CONTENT