03 december 2012Lovende recensies Drie Zusters

De pers is enthousiast over Drie Zusters. De voorstelling ging afgelopen zaterdag in première. Lees alle recensies.

Lovende recensies Drie Zusters

De pers reageert enthousiast over Drie Zusters. De voorstelling ging zaterdag 1 december 2012 in première. Hieronder een greep uit de recensies.

“Boermans’ regie zet in als een regelrechte komedie. […]. Het accent ligt niet op de melancholie, maar op de plicht van de mens zorgzaam te zijn voor de ander. Dat is mooi in deze uitvoering, die voortdurende hang naar betekenisvol leven.”

Volkskrant, Hein Janssen, 3 december 2012

“Met Ariane Schluter, Anniek Pheifer en Katja Herbers staan er drie ijzersterke zusters op de planken. De scènes waarin Masja en Irina hun wereld zien instorten, raken je rechtstreeks in het hart.”

"Deze Drie Zusters is [daarmee] niet alleen een pleidooi voor het leven, maar ook voor het toneel.”

Telegraaf, Esther Kleuver, 3 december 2012


“Van zijn tweede grote regieklus voor het Nationale Toneel maakt Theu Boermans een menselijk drama waarbij ook veel te lachen valt."
Algemeen Dagblad, Nico Heemelaar, 3 december 2012


“In enscenering en vormgeving (Bernhard Hammer) heeft regisseur Theu Boermans bij het Nationale Toneel de melancholie weer teruggehaald en speelt daarmee voelbaar in op de huidige crisissfeer met het snakken naar betere tijden.”

Trouw, Hanny Alkema, 3 december 2012

"Katja Herbers: aanstekelijk als de jonge, optimistische Irina, bij wie de binnenpretjes van het gezicht af te lezen zijn."

"En Antoinette Jelgersma verdient voor haar vertolking van het bevende oude besje Anfisa een Columbina."

NRC Handelsblad, Herien Wensink, 3 december 2012.

"In deze Drie Zusters zijn het de kleinere rollen die de aandacht trekken: Tibor Lukács, nors en explosief, laat het cynisme van zijn ongelukkige kapitein Sonjony van zich afdruipen."

Parool, Joukje Akveld, 3 december 2012


Lees alle recensies.