07 juni 2012Koninginnenacht derde kanshebber voor Toneel Publieksprijs

Muziektheatervoorstelling Koninginnenacht is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2012. De publiekstrekkers Midzomernachtdroom en De Prooi zijn eerder dit seizoen al genomineerd.

Muziektheatervoorstelling Koninginnenacht van het Nationale Toneel, geregisseerd door Franz Wittenbrink, is door het publiek bekroond met een nominatie voor de Toneel Publieksprijs 2012. Een kers op de taart voor het gezelschap, dat we eerder dit seizoen al mochten feliciteren met nominaties voor publiekstrekkers Midzomernachtdroom en De Prooi.

De Toneel Publieksprijs 
Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de Toneel Publieksprijs. Op speciale stemavonden (twee per voorstelling) in het land en vier digitale stemrondes geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. De voorstelling met gemiddeld de hoogste eindscore wint de Toneel Publieksprijs 2012. De winnaar wordt bekend gemaakt op 9 september 2012 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam.


Koninginnenacht is de laatste voorstelling van dit seizoen die door het publiek genomineerd wordt. Daarmee voegt de voorstelling zich bij de groep van vijftien andere voorstellingen die kans maken uitgeroepen te worden tot de beste toneelvoorstelling van het seizoen. Meer informatie over de deelnemers en de genomineerde voorstellingen op www.toneelpublieksprijs.nl


Over de voorstelling Koninginnenacht
De nacht voor Koninginnedag; de mensen dolen met hun koopwaar door de stad en overal op de stoepen verschijnt het woordje ‘bezet’. Deze setting koos de internationaal vermaarde regisseur Franz Wittenbrink voor zijn Nederlandse debuut. Wittenbrink trekt met zijn prachtig gezongen voorstellingen avond aan avond volle zalen in Duitsland en Oostenrijk. De Nederlandse liederenavond Koninginnenacht, laat ons zien welke verhalen er achter deze mensen en hun koopwaar zitten. Personages, die we op de een of andere manier kennen, zingen over hun geheime verlangens, hun tragiek, dromen, conflicten en idealen. Deze bitterzoete avond over Nederlands bekendste nacht, met de NT acteurs in een onverwachte zangrol, is een aaneenschakeling van bekende nummers. Soms opnieuw gearrangeerd, soms van een nieuwe tekst voorzien. Door de manier waarop deze volksliederen, kinderliederen, popsongs en chansons met elkaar zijn gecombineerd, worden kleine verhalen over onszelf verteld en krijgen we een heel andere kijk op koninginnenacht.

Meer over Koninginnenacht