12 oktober 2012Guido de Moor uitreiking

Zondag 21 oktober wordt de Guido de Moor prijs uitgereikt. Deze onderscheiding wordt toegekend aan het meest veelbelovende jonge acteertalent van het Nationale Toneel. Jeroen Spitzenberger is o.a. genomineerd.

Guido de Moor uitreiking

Zondag 21 oktober is een bijzondere dag in de Koninklijke Schouwburg. Niet alleen wordt Midzomernachtdroom, de succesvoorstelling van Theu Boermans, voor het allerlaatst uitgevoerd, ook wordt aansluitend de Guido de Moorprijs uitgereikt.

Midzomernachtdroom
Midzomernachtdroom speelde in totaal 24 keer in de Koninklijke Schouwburg en werd hier bezocht door meer dan 12.000 mensen. De voorstelling was finalist van de Toneel Publieksprijs en werd alom bejubeld voor het spectaculaire decor, het sterke spel en de humor. Dit seizoen herneemt het Nationale Toneel deze productie met onder anderen Stefan de Walle, Anniek Pheifer, Antoinette Jelgersma en Vincent Linthorst.

Guido de Moorprijs
Aansluitend op de voorstelling op zondag 21 oktober wordt voor de tiende keer de Guido de Moorprijs uitgereikt. Deze onderscheiding wordt door de Vrienden van KS en NT toegekend aan het meest veelbelovende jonge acteertalent van het Nationale Toneel. Eerdere winnaars waren Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger en Sophie van Winden. Genomineerden zijn Sophie van Winden (winnares afgelopen seizoen) , Bracha van Doesburgh, Laura van Dolron, Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Matteo van der Grijn, Steve Aernouts, Lien Wildemeersch, Margreet Boersboek en Xander van Vledder.