09 december 2013De storm is losgebarsten!

Op maandag 9 december heeft de cast van De storm het script voor het eerst samen gelezen. Daarnaast werd het decorontwerp gepresenteerd door Tom Schenk. Harry de Wit liet een aantal inspiratiebronnen en bijzondere muziekinstrumenten horen voor zijn muziekontwerp. Regisseur Johan Doesburg belichtte kort de inhoud, personages, valkuilen en ontdekkingen over De storm

De storm is losgebarsten!

The Tempest is 400 jaar geleden geschreven door Shakespeare. Frank Albers vertaalde het stuk voor het Nationale Toneel. De storm van Shakespeare is een tragikomedie over macht, wraak, vergeving en liefde. Het is een groot ensemblestuk met gevestigde namen en jonge talenten. Mark Rietman vertolkt de rol van verbannen heerser Prospero. Anniek Pheifer en Vincent Linthorst spelen de luchtgeest Ariel en de oorspronkelijke eilandbewoner Caliban. Reinout Scholten van Aschat en Hannah Hoekstra spelen het liefdespaar Ferdinand en Miranda in De storm.

De storm gaat 22 februari in première in de Koninklijke Schouwburg en gaat daarna op tournee door het land tot 20 april.

Meer informatie en kaartverkoop.