22 oktober 2013De ideale man

Op 19 oktober is De ideale man van Het Nationale Toneel en NTGent in première gegaan in de Koninklijke Schouwburg, Den Haag. Lees hieronder de recensies of kijk Studio MAX Live van maandag 21 oktober terug. Met Mark Rietman in de studio en reacties van Mark Rietman, Anniek Pfeiffer, Ariane Schluter en Theu Boermans in een korte reportage van de première. 

“De ideale man combineert bijtend taalplezier met gelaagd spel”
Parool****

“Rietman speelt de succesvolle politicus lekker wispelturig. Hij is de aanminnige echtgenoot, de welsprekende causeur die een hilarische maar onbegrijpelijke monoloog over geld afsteekt, de kronkelende bestuurder die probeert zijn hachje te redden”
Parool****

“Mark Rietman en Ariane Schluter vormen een voorbeeldig stel partners in crime; beiden laten hier hogeschool komedie-acteren zien.”
Volkskrant ****

“Schluter (…) is schitterend onderkoeld, geraffineerd en ijzingwekkend laconiek; in haar spel zit als het ware een commentaar op de benarde omstandigheden ingebouwd”
Volkskrant****

 

De ideale man

“Boermans weet met zijn topbezetting te scoren.”
Telegraaf****

“Het moment dat Rietman financieel advies geeft aan de zaal, is een hilarisch hoogtepunt”
NRC Handelsblad***

“In deze versie van De ideale man komen de wijsheden van Wilde briljant samen met het hedendaags politiek bedrog”
Algemeen Dagblad****

“Het spel van de acteurs kruipt knus tegen de karikatuur en de klucht aan, maar de personages blijven menselijk en herkenbaar.”
Trouw *** 

De ideale man - nog te zien t/m 21 december 2013