21 juni 2014Anniek Pheifer genomineerd.

Anniek Pheifer en Steven Van Watermeulen zijn door de Nederlandse Theaterjury genomineerd voor hun rollen in De ideale man. Anniek Pheifer maakt voor haar vertolking van Gertrude Chiltern kans op de Colombina, de prijs voor de beste vrouwelijke bijrol. Steven Van Watermeulen maakt voor zijn rol als Lord Arthur Goring kans op de Arlecchino, de prijs voor de beste mannelijke bijrol. De jury over de beide acteurs:

“Anniek Pheifer is een even aantrekkelijke als onkreukbare Gertrude Chiltern. Mooi, perfect gestyled en haar leven gewijd aan goede doelen. Pheifers Gertrude incasseert de politieke misstappen van haar man met grote verbaasde ogen. Haar speelstijl is uitvergroot zoals past in deze komedie, maar desondanks is deze Gertrude kwetsbaar en geloofwaardig in haar goede bedoelingen.”

“Steven van Watermeulen is een ideale Lord Arthur Goring. Lijzig en een tikje verveeld. Scherp van tong en ook in zijn fysiek uiterst grappig. Van Watermeulen geeft overtuigend gestalte aan deze ogenschijnlijk wereldvreemde dandy die uiteindelijk precies weet hoe hij een vriend in nood moet helpen.” 

Anniek Pheifer genomineerd.

De ideale man is 11 en 12 september te zien tijdens het Nederlands Theaterfestival 2014.