04 juli 2014ANNE

Ruim 1,5 jaar na de wereldpremière stopt de theatervoorstelling ANNE in Theater Amsterdam. De laatste voorstelling vindt plaats op zondag 31 januari 2016. Met meer dan 300.000 bezoekers komt er een einde aan de voostelling over Anne Frank. Daarmee is ANNE het langstlopende toneelstuk in Nederland.
Sinds de première op 8 mei 2014, in aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, kijkt producent Imagine Nation (Robin de Levita en Kees Abrahams) terug op een geslaagde speelperiode waarin ANNE naast het Nederlandse publiek ook veel scholieren en buitenlandse bezoekers heeft mogen ontvangen.

Reizende voorstelling
Vanwege het succes in Nederland zal ANNE ook in het buitenland worden opgevoerd, naar verwachting als eerste in Japan. De voorstelling ANNE is geproduceerd op initiatief van het Anne Frank Fonds in Basel vanuit de wens om het verhaal van Anne Frank op een vernieuwende wijze door te vertellen aan nieuwe generaties, wereldwijd. Het stuk ging speciaal in Amsterdam in première, de stad waar Anne Frank haar dagboeken schreef.

Robin de Levita, producent ANNE: ‘Een voorstelling over Anne Frank maken is geen makkelijke uitdaging. Ik vind het vooral mooi om te zien hoe de voorstelling een jong publiek heeft geraakt. Meer dan tienduizenden kinderen zagen deze voorstelling.’

Kees Abrahams CEO Imagine Nation: ‘We hebben een fantastische periode gehad met ANNE, daar zijn we trots op. Het is heel spannend om het succes van ANNE in het buitenland te mogen voortzetten en in Theater Amsterdam een nieuwe productie neer te kunnen zetten.’

Op woensdag 4 november aanstaande maakt Imagine Nation bekend welke productie ANNE zal opvolgen in Theater Amsterdam. 

ANNE

Theu Boermans
Theu Boermans is artistiek eindverantwoordelijk voor de voorstelling, zo beoordeelt hij het script en zoekt de acteurs. Een “director-in-residence” maakt vervolgens de voorstelling. Deze unieke samenwerking tussen een gesubsidieerd toneelgezelschap en een vrije producent is afgestemd met het Ministerie van Onderwijs en Cultuur en De Raad voor Cultuur. Het Nationale Toneel stelt zijn artistieke knowhow ter beschikking en krijgt daarvoor betaald. Wij ontvangen bovendien een deel van de royalty’s. Op deze manier genereren we eigen inkomsten, die worden ingezet ten behoeve van nieuwe producties van het Nationale Toneel.

Koop kaarten.