Hein van der Heijden

Hein van der Heijden studeerde in 1983 af aan de acteursopleiding van de Arnhemse Toneelschool. Hij speelde bij verschillende gezelschappen, zoals Toneelgroep Theater, het Publiekstheater en het Ro Theater, en was lange tijd verbonden aan Toneelgroep Amsterdam, waar hij ook enkele eigen producties maakte. In 2015 speelde hij bij Theater Utrecht in Een soort Hades onder regie van Thibaud Delpeut. Voor zijn rol in Een soort Hades werd hij genomineerd voor een Arlecchino voor meest indrukwekkende mannelijke ondersteunende rol. Hij is vanaf seizoen 2016 – 2017 verbonden aan het Nationale Toneel. In seizoen 2016 – 2017 speelt hij in RACE (regie Eric de Vroedt) en The Nation (regie Eric de Vroedt).

In 2012 ontving Hein van der Heijden de Louis d'Or, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol, voor Vincent van Gogh in het stuk Vincent en Theo en ook voor Astrov in Tsjechovs Oom Wanja. In 2013 werd hij wederom genomineerd voor de Louis d'Or, dit keer voor mightysociety 10. In 2007 won hij de Arlecchino voor Raymond in mightysociety 4

Hein van der Heijden

 

 

Heijn van der Heijden studeerde in 1983 af aan de acteursopleiding van de Arnhemse Toneelschool. Hij speelde bij verschillende gezelschappen, zoals Toneelgroep Theater, het Publiekstheater en het Ro Theater, en was lange tijd verbonden aan Toneelgroep Amsterdam, waar hij ook enkele eigen producties maakte. In 2015 speelde hij bij Theater Utrecht in Een soort Hades onder regie van Thibaud Delpeut. Voor zijn rol in Een soort Hades werd hij genomineerd voor een Arlecchino voor meest indrukwekkende mannelijke ondersteunende rol. Hij is vanaf seizoen 2016 – 2017 verbonden aan het Nationale Toneel. In seizoen 2016 – 2017 speelt hij in RACE (regie Eric de Vroedt) en The Nation (regie Eric de Vroedt).

Voor zijn komst bij het Nationale Toneel speelde hij in verschillende musicals. Hij vertolkte de rol van Frank Sinatra in Sinatra That’s Life en werd verkozen voor de rol van Scar in The Lion King. Voor beide rollen werd hij genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. 

Televisie
In 2016 is hij te zien in de televisieserie La Famiglia van Maria Goos bij Messercola Drama. Hij speelt daarin Salvatore Esposito. La Famiglia wordt op donderdagavonden uitgezonden door de AVRO/TROS, vanaf donderdag 29 september 2016 om 20:30 uur op NPO1. 

  • Hein van der Heijden
  • Biografie
  • media
  • nieuws

03 oktober 2016RACE

  • Hein van der Heijden
  • Biografie
  • media
  • nieuws

15 maart 2017The Nation, een zesdelige theaterthriller over een op hol geslagen stad

30 november 2016RACE nú te zien in de theaters!

07 november 2016

Lovende recensies voor RACE

“Mark Rietman is meesterlijk. Romana Vrede speelt een prachtige rol. Opvallend licht en doet duizelen." NRC Handelsblad ★★★★★

meer

01 november 2016Aanstaande zaterdag 5 november is de première van RACE!

03 oktober 2016Teaser RACE

AJAX CONTENT