Theaterlesprojecten

NT Educatie organiseert in seizoen 2015-2016 Theaterlesprojecten in Den Haag én in het land rondom een groot aantal voorstellingen. Theaterlesprojecten in Den Haag zijn uitstekend te combineren met een bezoek aan andere (culturele) instellingen en activiteiten in de Hofstad.

Deelnemers (minimaal 12 – maximaal 25) ontwikkelen d.m.v. theatrale werkvormen inzicht in acteren, theatermaken, een scène, de tekst, een thema, de vormgeving of de speelstijl van de te bezoeken voorstelling. Een Theaterlesproject op school duurt twee klokuren, in het theater ongeveer tweeëneenhalf uur (inclusief een rondleiding in de zaal en op het toneel). Voor het project op school is een ruim leslokaal, waar stoelen en tafels aan de kant kunnen, noodzakelijk.

Kosten
De Theaterlesprojecten voor groepen leerlingen of studenten die in Den Haag gehouden worden (op school, in de Koninklijke Schouwburg of in het NT Gebouw) kosten €150,- per workshop. Bij de reisvoorstellingen van het Nationale Toneel kunnen ook Theaterlesprojecten in de eigen stad (in theater of op school) plaatsvinden. Projecten buiten Den Haag kosten €170,- per workshop (excl. reiskosten).

Theaterlesproject “Shakespeare, een beetje van alles wat”

Voor groepen leerlingen/studenten en docenten die een bezoek willen brengen aan de NT-voorstelling ‘Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)’, organiseert NT Educatie ter voorbereiding een Theaterlesproject:

“Shakespeare, een beetje van alles wat!”

Deelnemers gaan door middel van spel en improvisatie aan de slag met zoveel mogelijk komedies en tragedies van deze beroemde Engelse toneeldichter. Samen nemen we sleutelscènes uit zijn meest bekende stukken onder de loep. Het Theaterlesproject vindt plaats op aanvraag, op school of bij het NT in de periode eind sep t/m begin nov ‘16.

Voorstelling alleen te zien in de KS Den Haag: 30 sep en 1 okt (try-outs), 29 en 30 nov, 1 t/m 3 dec ‘16. Bovenbouw (17+) Havo/VO en hoger (HBO/WO).

Theaterlesproject “RACE”

RACE van David Mamet vertelt het verhaal van een advocatenkantoor waar de strijd los barst tussen twee gehaaide topadvocaten - de ene zwart, de ander wit -, over de verdediging van een ‘witte’ cliënt.

Samen met de deelnemers aan de workshop bekijken we door middel van spel, improvisatie, debat en discussie verschillende thema’s uit de voorstelling: wit/zwart, recht/onrecht, waarheid/leugen.

Theaterlesproject vindt plaats op aanvraag, op school of bij het NT, op school of in theaters in het land in de periode begin november’16 t/m half januari ‘17.

Voorstelling te zien in Den Haag én in het land: 1 nov ’16 t/m 14 jan '17

Bovenbouw (17+) Havo/VO en hoger (HBO/WO)

Meer informatie

Interesse  in het Theaterlesproject of kaarten reserveren? Neem contact op met Lejo De Hingh via 070-3181485 / lejo.dehingh@nationaletoneel.nl.