Toneelateliers voor volwassenen

"Maak de acteur in jezelf wakker!"

Het Nationale Toneel organiseert Toneelateliers voor iedereen vanaf 18 jaar. De deelnemers zijn zelf maker, vormgever én acteur. Er wordt niet gewerkt met een vaststaande tekst of een script, maar aan de hand van een onderwerp uit onze voorstellingen of (Haagse) thema’s. Het is geen cursus, er is geen ervaring vereist. Alleen de zin om mee te doen en de wil om de kunstenaar in jezelf de vrije loop te laten!

De Toneelateliers staan onder leiding van professionele theatermakers. Proef de sfeer in het NT Gebouw en werk in de ruimtes waar het Nationale Toneel voorstellingen maakt.

Toneelatelier Shakespeare Express (18 - 88 jaar)
zaterdag 3 december 2016
10:00 uur – 16:00 uur
NT Gebouw (Schouwburgstraat 8, 2511 VA Den Haag)

Is het mogelijk om in één dag het verzamelde werk van William Shakespeare (37 avondvullende stukken met 1834 personages) de revue te laten passeren? Misschien wel, misschien niet. In dit Toneelatelier nemen we in sneltreinvaart het werk van de beroemde Engelse toneeldichter onder de loep. We laten ons inspireren door Shakespeare’s komedies, tragedies en koningsdrama’s, zijn beroemde liefdes- en sterfscènes, zijn prachtige taal en de meest uiteenlopende personages.

Het Toneelatelier Shakespeare Express staat onder leiding van Hanna Timmers.

Toneelateliers voor volwassenen

Inschrijven
Inschrijven kan per email via lejo.dehingh@nationaletoneel.nl. Geef voor 21 november 2016 naam, adresgegevens, leeftijd en telefoonnummer door voor deelname. Telefonisch aanmelden kan ook: NT Educatie, 070-3181485 (ma t/m do). Deelname kost €30,- p.p.
Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail, met informatie en een factuur. Het Toneelatelier gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)
Voorstelling óók bezoeken? Dat kan in de Koninklijke Schouwburg op zaterdag 3 december 2016 (aanvang 20:15 uur). Deelnemers aan Toneelatelier Shakespeare Express bieden wij de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de voorstelling Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort) van het Nationale Toneel, voor de gereduceerde prijs van euro 12,50 p.p.

Blijf op de hoogte
Wilt u per email op de hoogte gehouden worden over de Toneelateliers, stuur dan een email naar: lejo.dehingh@nationaletoneel.nl. Naast de NT Toneelateliers biedt NTjong Toneelateliers voor kinderen aan.