• Halfweg
  • meer info
  • acteurs
  • media
  • nieuws

Halfweg

18 nov 2016, 9 feb & 11 mei 2017

“Maak kennis met de theaterregisseurs van de toekomst”

In november, februari en mei nemen makers en regisseurs in opleiding het Nationale Toneel Gebouw over tijdens Halfweg!

Het Nationale Toneel biedt met Halfweg een platform voor de theaterregisseurs en acteurs van de toekomst. In november gaan de jonge talenten van Toneelacademie Maastricht u verrassen met een avondvullend programma. Begin februari kunt u kennismaken met het werk van de studenten van van ArtEZ hogeschool voor de kunsten (Arnhem). In mei zijn studenten van de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten aan de beurt. Na afloop spreken de studenten met het publiek over wat zij die avond hebben gezien. 

In november starten de studenten van de Toneelacademie Maastricht met drie stukken. Bekijk de inhoud verderop deze pagina bij 'meer info'.

LET OP! Vanaf 1 mei hebben wij een nieuwe website: www.hnt.nl. Tot die tijd kunt u online geen kaarten bestellen. Wel kunt u kaarten bestellen via 0900-3456789 (10 cpm) of kassa@hnt.nl. Vermeld in u email uw volledige naam en adresgegevens, telefoonnummer, titel en datum van de voorstelling en eventuele rang van uw voorkeur. De bestellingen worden zo spoedig mogelijk en op volgorde van binnenkomst verwerkt. 

Meer info

Halfweg-principe
Het Nationale Toneel begeleidt de studenten van de Toneelacademie Maastricht, ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten bij het produceren van de avond, het maken van publiciteit en het voeren van een nagesprek met het publiek. De avonden vinden plaats in de zalen van het NT Gebouw, waar normaal gesproken gerepeteerd wordt door het Nationale Toneel.

Halfweg-editie Arnhem
De derdejaarsstudenten van Toneelschool ArtEZ (Arnhem) werkten drie weken lang aan scènes uit het wereldrepertoire onder begeleiding van ervaren acteurs. Scènes uit twee toneelstukken worden door de spelers gebruikt om onderzoek te doen. Onderzoek naar het spelen van een langere boog, naar het uitdiepen van personages en het herhaalbaar maken van hun spel. De nadruk ligt dus helemaal op het spelen. Decor, muziek en licht dienen slechts ter ondersteuning. De uitkomsten van het onderzoek worden tijdens Halfweg gespeeld.

Scènes uit Kunst
Merel Pauw, Joep Paddenburg en Simon Boer werken aan scènes uit Kunst van Jasmina Reza. Ze werden daarbij begeleid door Mara van Vlijmen. Mara is actrice en lid van het collectief de Warme Winkel, waar ook regisseur Jeroen De Man jarenlang deel van uitmaakte.

Scènes uit Dood van een handelsreiziger
Booi Kluiving, Annebel Overbeeke, Michael Muller, Steven Ivo en Dalorim Wartes spelen scènes uit Dood van een handelsreiziger, van Arthur Miller. Zij zijn begeleid door Sanne den Hartogh. Sanne maakte deel uit van het vaste ensemble van Toneelgroep Oostpool en is sindsdien onder meer te zien geweest in De wereldverbeteraar van Thomas Bernhard in regie van Erik Whien waarvoor hij genomineerd werd voor de Louis d’or. 

In mei 2017 zijn de studenten van Amsterdam aan de beurt.

Prijzen
Voor Halfweg zijn er verschillende soorten kaarten te koop via Theater aan het Spui. 

Early bird kaarten (zolang de voorraad strekt) €5,00
All acces tickets (ticket voor de drie avonden) €13,50 (normaal €24,-)
Reguliere kaarten €8,00

Acteurs

Diversen, zie meer info pagina.

Artistiek team

Regie

Acteurs

Diversen, zie meer info pagina.

Media

Op de foto:

Elisabeth

nog geen informatie

Elisabeth

Op de foto:

Meander

nog geen informatie

Meander

Op de foto:

Mutti

nog geen informatie

Mutti

Op de foto:

Halfweg - regisseurs Marije Schnabel en Marijn Graven

nog geen informatie

Halfweg - regisseurs Marije Schnabel en Marijn Graven

Op de foto:

Peggy Picket - Halfweg 11 februari 2014

Peggy Picket - Halfweg 11 februari 2014
Fotograaf: Sjoerd Kelderman

Peggy Picket - Halfweg 11 februari 2014

Op de foto:

Halfweg - The Wild Duck

The Wild Duck

Halfweg - The Wild Duck

AJAX CONTENT

Nieuws

30 januari 2017

HALFWEG: Studenten ArtEZ spelen scènes van Jasmina Reza en Arhur Miller.

meer

17 oktober 2016Start kaartverkoop ‘all access tickets’ voor Halfweg

09 mei 2016

Laatste Halfweg-editie van het seizoen

Dinsdag 17 mei is de laatste Halfweg-editie van dit seizoen. Dit keer ziet u talenten van de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

meer

04 april 2016Laatste Halfweg van het seizoen

19 januari 2016

Studenten van Arnhemse toneelschool spelen in Den Haag tijdens Halfweg

Halfweg is op donderdag 28 januari in het NT Gebouw, Den Haag.

meer
20 november 2015

Laatste dag early bird kaarten voor Halfweg

Tot vrijdag 20 november 20:00 uur zijn er early bird kaarten (€5,00) te koop voor Halfweg. Daarna worden de kaarten €8,00 per stuk.

meer
05 november 2015

Early bird kaarten nu verkrijgbaar voor Halfweg

Dit seizoen doen voor het eerst 3 verschillende toneelacademies mee aan Halfweg. Early bird kaarten zijn nu te koop voor maar €5,- per kaartje.

meer
20 maart 2015

Nieuwe Halfweg op 9 april

De regiestudenten zijn terug in het Nationale Toneel Gebouw tijdens Halfweg. De talenten van de Regieopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten verrassen u met het avondvullend programma ‘Gozers’.

meer

24 april 2014Theaterregisseurs van de toekomst in het NT Gebouw op 6 & 7 mei

AJAX CONTENT